petak, 27 maj, 2022
NaslovnaRegionKompletiran Pelješki most

Kompletiran Pelješki most

Nakon 1277 dana završeni su svi radovi. Kada se uzme u obzir da su radovi nekoliko meseci stajali zbog pandemije, može se reći kako je most završen pre dogovorenog roka a danas je započeo njegov tehnički pregled.

U Hrvatskim cestama su potvrdili kako je danas započeo tehnički pregled mosta koji će trajati do 31. januara. Iako se formalni završetak radova računa nakon završetka tehničkog pregleda, jer se tokom pregleda mogu utvrditi nedostaci koje treba dodatno ispraviti, danas se može reći kako su radovi završeni.

Kineska firma CRBC izgradnju mosta Pelješac započela je 30. jula 2018. godine. Tada je predsednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić predstavnicima CRBC-a u Stonu predao svu dokumentaciju, otvoren je dnevnik radova i potpisan zapisnik o uvođenju kineskog izvođača u posao. Rok za završetak radova bio je 36 meseci i 29 dana. Iako u taj rok ulazi i obavljanje tehničkog pregleda može se reći da je izgradnja mosta trajala 52 dana duže od planiranog.

Nakon uspešnog završetka tehničkog pregleda sledi postupak dobijanja svih potrebnih dozvola za most kako javlja jutarnji.hr.

U ovom trenutku završeni su radovi na mostu a uskoro će biti završen i put koji vodi od Jadranske magistrale do samog mosta.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.