petak, 27 maj, 2022
NaslovnaRegionKada ćemo moći od Beograda do Banjaluke auto-putem?

Kada ćemo moći od Beograda do Banjaluke auto-putem?

Sa izgradnjom auto-puta od Rače do Bijeljine krenuće se do početka juna, kada su planirani prvi radovi i uvođenje izvođača, izjavio je juče ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je naveo da je na sastanku sa predstavnicima gradskih vlasti u Bijeljini dogovoreno da će se svi pristupni putevi koji će se koristiti za izgranju auto-puta urediti u skladu sa potrebama stanovništa, a da Gradska uprava neće morati da izdvaja sredstva za te lokacije.

On je potvrdio da je razgovarano još o nizu projekata gde postoje problemi i da je dogovoreno da stručne komisije iz Ministrastva, Puteva Srpske i grada Bijeljina obiđu lokacije da se utvrde rešenja.

Dodao je da je na sastanku upoznao predstavnike Gradske uprave da će do kraja godine biti sklopljeni ugovori o izgradnji auto-puta od Banjaluke do Bijeljine, za deonicu od Johovca do Vukosavlja, od Vukosavlja do Brčkog, kao i od Bijeljine od Rače.

„Ostala nam je još jedna dionica u Republici Srpksoj, to je Bijeljina – Brčko i taj tender će biti raspisan u ovoj godini. U sljedećoj godini ćemo imati i tu izabranog izvođača“, naveo je Đorić i dodao da je plan da do 2026. godine povežu Banjaluku, Bijeljinu i Beograd auto-putem.

Ćorić je rekao da je sastanak bio svrsishodan i da će iz njega proizaći najbolja rešenja za građane, kao i da će se svi radovi izvoditi sa nultom stopom tolerancije za kašnjenje.

Dodao je da treba češće održavati ovakve sastanke kako bi na vreme razgovarali i imali spremne i usklađene budžete za projekte.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.