petak, 27 maj, 2022
NaslovnaArhitekturaStadion „Katedrala“ izabran za „novi San Siro“ u Milanu

Stadion „Katedrala“ izabran za „novi San Siro“ u Milanu

Arhitekta Populous pobedio je na još jednom projektu posle Vemblija. „Katedrala“ će postati novi dom italijanskih fudbalskih giganata Milana i Intera, kao i centar novog naselja za sport i razonodu u gradu.

Izvor : www.populous.com

Populous kaže da je novi stadion dizajniran da bude najodrživiji stadion u Evropi, sa unutrašnjim prostorom koji se prirodno hladi i pasivno greje, struju proizvode solarni paneli na krovu i kišnica koja se sakuplja za ponovnu upotrebu.

Dizajnerski tim je crpeo inspiraciju za Katedralu iz dve najpoznatije zgrade u Milanu; Milanska katedrala, ili Duomo, i istorijski tržni centar Galleria.

Stadion će se nalaziti u srcu predloženog parka od 50.000 m2, sa nizom dostupnih sportskih i rekreativnih aktivnosti, od kojih se očekuje da će većina biti besplatna.

Izvor : www.populous.com

Inženjerska firma Arup sa sedištem u Velikoj Britaniji radiće sa Populousom na razvoju predloga stadiona, a konačni dizajn se očekuje tokom ove godine.

Kristofer Li, generalni direktor Populousa, rekao je: „Katedrala će postati jedan od najpoznatijih stadiona u svetskom fudbalu. On će stvoriti svetsku klasu, moderan i zaista pravi dom za legendarne klubove Milan i Inter i formiraće srce novog gradskog okruga.“

Izvor : www.populous.com

„To će biti stadion u kome će uživati svi Milanezi, za generacije koje dolaze, koje su verne gradu i poštuju njegovo nasleđe.“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.