nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaArhitekturaPopulous otkriva dizajn za nov stadion Tigresa u Nuevo Leonu, Meksiko

Populous otkriva dizajn za nov stadion Tigresa u Nuevo Leonu, Meksiko

U Populousu su objavili da učeštvuju u dizajnu novog kapaciteta 65.000 mesta  za Liga MX fudbalski klub Tigres UANL, u državi Nuevo Leon, Meksiko. Kao što je saopšteno na svojoj veb stranici, planovi stadiona, čija je izgradnja zakazana za 2025. godinu, najavljena je na konferenciji za novinare 14. januara 2022. godine, sa prisustvom guvernera Nuevo Leona, Samjuela Garsije, zajedno sa predstavnicima kluba i Populousom.

© Courtesia de Populous

Dizajn više upotreba sadrži odvojene svlačionice za muški i ženski fudbalski klub, kao i fleksibilno polje koje se razvlači posebno za različite događaje: ragbi, fudbal, koncerte. Šema takođe uključuje maloprodaju, ugostiteljstvo, hotelske sobe, kancelarije i učionice za autonomni univerzitet u Nuevo Leonu (UANL) za promociju stadiona tokom cele godine.

Novi stadion će se nalaziti na mestu u blizini trenutnog doma Tigresa, Estadio Universitario, što znači da klub neće morati da se seli tokom gradnje i zadržaće svoj položaj na Univerzitetu sa direktnim transportnim rutama do područja u centru grada. Očekuje se da će projekat direktno i indirektno zaposliti 60.000 ljudi i biti privatno finansiran.

© Courtesia de Populous

„Ponosni smo što smo deo ovog uzbudljivog projekta stvaranja novog doma za Tigres UANL koji će im omogućiti da i dalje rastu na najvišem nivou. Naš dizajn gradi se na bogatoj istoriji kluba, na Estadio Universitariu, da bi isporučio stadion koji će zadržati posebno mesto u srcima navijača i šire zajednice. Radujemo se što ćemo nastaviti da blisko sarađujemo sa UANL, Tigres UANL, Cemexom i Juego de Pelota Inc., da bi isporučili novi istorijski sportski objekat za Nuevo Leon i Meksiko.
– Kristofer Li, generalni direktor – EMEA, Populous“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.