ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaArhitekturaPlay Arhitektura oživljava kuću iz 80-ih - Sao Paulo

Play Arhitektura oživljava kuću iz 80-ih – Sao Paulo

Studio „Play Arquitetura“ je završio renoviranje kuće iz 1980-ih. Smeštena u Sao Paulu, originalnu strukturu je dizajnirao lokalni arhitekta Enrike Karnbijađi. Tim arhitekti kaže da je klijent zatražio renoviranje privučen projektom zbog svoje betonske strukture, velikih drvenih prozora i pogleda preko bujnog, pošumljenog prostora.

Izvor : www.designboom.com

Kuhinja se nalazi duž gornjeg sprata, dok su dnevne prostorije na donjem spratu i nisu povezane sa baštom ili kuhinjom. Takođe, još jedan veliki društveni prostor se nalazi na srednjem nivou.

Izvor : www.designboom.com

Kuhinja je zatim prebačena na donji sprat kako bi se povezala sa trpezarijom i novim rekreativnom prostorom – glavno stepenište je rekonstruisano za bolju integraciju između ova dva sprata. U međuvremenu, dizajnerski tim je promenio glavni pristup tako da je društveni ulaz koji je prethodno vodio do donjeg sprata sada modifikovan da bi dobio pristup i centralnom nivou, kroz novo bočno šetalište. Glavna vizuelna promena napred su vertikalna drvena peraja koja pokrivaju niz prozora koji gledaju ka ulici.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.