nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaArhitektura"Piechota arhitects" - Najekološkija vinarija u SAD-u

„Piechota arhitects“ – Najekološkija vinarija u SAD-u

Jedna od najodrživijih vinarija na svetu

Udruženje pejzažnih arhitekti (MFLA) u saradnji sa Piechota arhitektama dizajnirali su najekološkiju vinariju u SAD-u. „Srebrna vinarija“ je smeštena u podnožju doline Aleksander, Kalifornija.

Uključujući poljoprivrednu pozadinu koja pojačava autentičnost mesta, studio je pažljivo osmislio agrarni pejzaž, nove vinograde, trave, livade, ogledala. Rezultat je pejzažni koji klizi kroz arhitekturu koja stvara dinamičnu međusobnu upotrebu svetlosti, senke, odraza i ponavljanja.

Izvor : www.designboom.com

„Srebrna vinarija“ – čuvar ekologije

Udruženje MFLA i Piechota arhitekte razvili su senzibilno integrisan sastav pejzaža i struktura da definišu svako okruženje. „Srebrna vinarija“ primila je i LEED platinasti sertifikat jer je jedina vinarija koja ima „neto nultu potrošnju vode i energije“ u zemlji.

Pejzažni asortiman projekta je obuhvatao razvoj master plana vinograda; izgled loze, cirkulacija vozila i pešaka, parkinzi. Poljoprivredno fokusirani dizajn omogućava sjajno provedeno vreme u hortikulturi koje vodi posetioce kroz celokupno imanje kao i oblast degustacije. Prirodne ekologije su sačuvane i poboljšane, uključujući ribnjak koji služi kao glavni izvor vode za vinograd koji radi sa mrežom inovativnog sistema upravljanja vodama.

Izvor : www.designboom.com

Živa, održiva ekologija

Podsećanje na veliku ulogu koju vode u regionu, posebno igrađen bazen je odmah pored sobe za degustaciju. Njegovo centralno postavljanje omogućava hlađenje i utiče na ostale delove projekta: šljunak, beton, drveće, staklo. Kao deo napora očuvanja i priprema za novu sadnju, većina vrsta koje nisu izvorne je iskorenjena.

Očuvani su prirodni hrastovi, sa jednim velikim uzorkom koji je presađen na glavnu lokaciju. Spoljne sobe su kreirane od zimzelene žive ograde Laurus Nobilis koja zahteva minimalnu količinu vode.

Izvor : www.designboom.com

Raspon izvornog grmlja je raznovrstan, cvetajuće, višegodišnje i divlje cveće je sa namerom odabrano u funkcionalne svrhe mesta. Istražujući prirodni identitet lokacije i ciljeve klijenta, MFLA udruženje je odgovorilo dizajnom koji podržava živahnu, održivu ekologiju dok zadovoljava potrebe radnog proizvodnog objekta i privlačnog okruženja za prave poznavaoce vina.

Izvor : www.designboom.com

 

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.