nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaArhitekturaOpenhajm arhitektura - odmaralište u pustinji Rijada

Openhajm arhitektura – odmaralište u pustinji Rijada

Kompanija TRSDC otkrila je planove za svoje novo planinsko odmaralište koje je nazvala „Desert Rock“ (smešteno u lokalnim planinama Grand Granite), Rijad, Saudijska Arabija.

„Desert Rock će gostima pružiti neprekidno spektakularne poglede uz očuvanje prirode za buduće generacije“, kaže Džon Pagano, generalni direktor u TRSDC-u. „Izvukli smo inspiraciju iz okolnog okruženja, a pružajući neusporedivi luksuz, omogućeno je gostima da se povežu s prirodom i stvaraju nezaboravna iskustva“, dodaje.

Integrisanje arhitekture i prirode

Gosti mogu doći do odmarališta (48 vila) kroz skrivenu dolinu smeštenu između planina. Arhitektura je u potpunosti integrisana u kamenito okruženje, očuvavajući upečatljivu siluetu prirodnog pejzaža. U celosti, dizajn služi kao počast filozofije arhitekata da se gradi sa zemljom, a ne na zemlji.

Izvor : www.designboom.com

Redefinisanje održive arhitekture

„Desert Rock“ je predodređen da bude pravo regenerativno letovalište, sa Openhajm arhitekturom iskorišćenom ne samo kao alat za održavanje, već i poboljšanje okruženja. Sistemi za zadržavanje i distribucije vode su integrisani unutar mesta. Pored ovoga, materijali iskopani baš ovde koristiće se za stvaranje infrastrukture. Kamen će se koristiti za unutrašnje i spoljne zidove i podove, dok će se mleveni kamen i postojeći pesak koristiti za betonske agregate, koji je glavni građevinski materijal za svu arhitekturu.

„“Desert Rock“ jedan je od najdramatičnijih pustinjskih pejzaža na svetu, zbog čega smo želeli da koristimo arhitekturu kao način da ga počastimo i poštujemo,“ rekao je Čad Openhajm, osnivač Openhajm arhitekture. „Upotrebom prirodnih materijala i integrisanjem objekta u stenu, gosti se mogu fizički povezati sa odredištem i doživeti zapanjujuće, prirodne lepote Saudijske Arabije.“

Izvor : www.designboom.com

Izgradnja „Desert Rock-a“ je počela u julu ove godine, očekuju da će dočekati prve goste do kraja 2022. godine, kada će se i otvoriti prvi hoteli. Prva faza, koja uključuje 16 hotela, završiće se do 2023. godine. Po završetku finalne faze 2030. godine, odredište će imati 50 letovališta, nudeći do 8.000 hotelskih soba, 1.000 stambenih objekata, kao i međunarodni aerodrom, na više od 22 ostrva i šest zatvorenih lokacija.

Izvor : www.designboom.com

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.