Mihajlovićeva i Pinter o projektu izgradnje Fruškogorskog koridora

Izvor:  msgi.gov.rs 18 novembar 2017

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Glavna tema sastanka bili su realizacija i način finansiranja izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, poznatije kao Fruškogorski koridor, čija je ukupna dužina 45,4 kilometra.

“Fruškogorski koridor je strateški važan za Srbiju i za ovaj deo Evrope. Izrada projektne dokumentacije je pri kraju i naš plan je da radovi počnu iduće godine, a da u međuvremenu razgovaramo o načinu finansiranja ovog projekta”, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Pinter istakao je u razgovoru da su prethodnu godinu obeležili brojni kontakti između dveju vlada i da postoji puno prostora da se saradnja između dve zemlje dodatno unapredi.

Na sastanku su razmenjene i informacije o napretku u realizaciji drugih infrastrukturnih projekata od značaja za Srbiju i Mađarsku, uključujući modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta, rekonstrukciju pruge Segedin-Subotica-Baja i otvaranje novog graničnog prelaza Rastina.

Povezane vesti

 • 977,7 miliona evra za poslove na kojima će raditi domaće firme

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Vlada Srbije u 2017. godini u infrastruktru uložiti 977,7 miliona evra u poslove na kojima će raditi domaće firme.

 • Puno zainteresovanih za Fruškogorski koridor

  Za gradnju Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, sa tunelom kroz Frušku goru, ima puno zainteresovanih, a i Mađarska želi da učestvuje u finansiranju, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 • Turski investitori zainteresovani za Fruškogorski koridor

  Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić razgovarali su danas sa predstavnicima kompanije "Nurol" iz Turske čiji predstavnici su izrazili zainteresovanost za učešće u izgradnji brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, takozvanog Fruškogorskog koridora.

 • Kinezi zainteresovani za izgradnju puta Novi Sad - Ruma

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa delegacijom kineske korporacije China Road and Bridge Corporation (CRBC) u Srbiji, koja je zainteresovana za izgradnju državnog puta IB-21 Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku goru.

 • Stranci, među kojima i Srbi, kupuju nekretnine u Grčkoj

  Strani državljani, među kojima i Srbi, su na vest o mogućem bankrotu Grčke, počeli aktivno da kupuju nekretnine u toj zemlji. Najveće interesovanje pokazuju Kinezi, a ni Rusi ne zaostaju mnogo za njima. Trojku lidera najaktivnijih kupaca zaključuju Bugari i Srbi, navodi Obšćaja gazeta.

 • Srbija i Belorusija prave nameštaj?

  Ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev izjavio je da očekuje da robna razmena između dve zemlje u narednih nekoliko godina dostigne 500 miliona dolara.

Izdvajamo

side-left
side-right