Cilj države održavanje puteva prema učinku

Izvor:  glaszapadnesrbije.rs 12 novembar 2017

Cilj države je da do kraja iduće godine bude pokrivenih svih 15.000 kilometra održavanja puteva prema učinku, a putevi će se održavati u skladu s vremenskim prilikama te se nabavlja i 18 meteo-stanica, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

"Cilj je da do kraja iduće godine imamo pokrivenih svih 15.000 kilometra održavanja puteva prema učinku. To znači da ćemo se u budućem periodu više fokusirati na kvalitet izvedenih usluga nego na kolicine materijala, radova, ljudstva i mehanizacije koji su uglavnom bile do sada u ugovornom odnosu koje imamo sa putarskim preduzećima", rekao je Poledica za RTS.

On je objasnio da je iz kredita Svetske banke, 60 miliona evra namenjeno za održavanje 8.000 kilometara puteva u niškom, vranjskom i kruševačkom kraju.

"Na primer, u roku od dva časa od prestanka snežnih padavina putarsko preduzeće će imati rok da dovede put na nivo trenja koji je propisan ugovorom. Ako to dovede u roku od tri sata država će imati mogućnost da naplati penale tom putarskom preduzeću", kaže Poledica.

Iz ministarstva, koje sa preduzećem "Putevi Srbija" realizuje taj posao, poručuju da će prvi put putare tražiti na javnom tenderu.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right