Pristupnica za most na Adi gotova do kraja juna

Izvor:  rts.rs 24 maj 2017

"Dužina bulevara je oko 2,5 kilometara od čega se kilometar i po nalazi na zemlji, a oko kilometar su mostovske konstrukcije, što je bio veoma zahtevan poduhvat", rekao je Vesić.

Naveo je da je ovo logičan završetak radova na Mostu na Adi, u koje je uloženo 13,5 miliona evra kredita Evropske investicione banke.

Istakao je da su urađene četiri raskrsnice, nekoliko ulaza-izlaza, kompletna kablovska mreža, kanalizacija, vodovod i "apsolutno sve tako da ovde ništa više ne mora da se uradi narednih decenija".

"Ostaje da se uradi deo sa druge strane mosta, prema Rakovici, gde takođe imamo projekat jedne ovakve saobraćajnice koja treba da ide preko 'Patrijarha Pavla' skoro do opštine Rakovica i nadam se da ćemo i to završiti do sledeće godine", naveo je gradski menadžer.

Pozvao je sve stanovnike opštine Novi Beograd da u narednih desetak dana daju predloge za naziv novog bulevara.

"Na skupštini Grada sredinom juna možemo da usvojimo ime koje bude predloženo. Nismo želeli da mi kao grad o tome odlučujemo, a predlozi građana će moći da šalju na naš Beokom servis, Tviter nalog i mejl", objasnio je Vesić.

Naveo je da je plan bio da radovi budu gotovi u maju, ali da su odloženi za dva meseca, jer se prilikom otkopavanja naišlo na delove starog aerodroma.

"Ovde je 1927. bio civilni aerodrom i tokom rada našli su delove piste, podzemne hangare, skladišta za točenje goriva i to je usporilo radove, ali oni će uskoro biti gotovi", zaključio je gradski menadžer.

Radove su pored gradskog menadžera obišli i članovi gradskog veća, Stevo Marušić i Aleksandar Marković, vršilac dužnosti sekretara za inspekcijske poslove, Sonja Podunavac, vršilac dužnosti sekretara za privredu, Milinko Veličković i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Branislav Popović.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right