"Beogradske elektrane" za novu sezonu pripremaju remont postojeće mreže

Izvor:  novosti.rs 14 april 2017

Javno preduzeće "Beogradske elektrane" izdvojilo je 27 milijardi dinara za javne nabavke, dok je za popravku toplovodne mreže izdvojeno oko tri milijarde dinara.

Ovo je saopštio direktor preduzeća Goran Aleksić, napomenuvši da povećanja cene grejanja neće biti.

Najvažniji deo posla u ovoj i narednoj godini je rehabilitacija mreže sistema daljinskog grejanja - rekao je direktor "Beoelektrana". - Za investicije i tekuće održavanje u ovoj godini, planiramo da utrošimo oko 9,5 milijardi dinara.

Povezane vesti

 • Gradi se tridesetak malih elektrana u Raškom okrugu

  Nema planinske reke na području Kraljeva i Raške gde se ne priprema gradnja ili je već sagrađena mini-elektrana.

 • Pomaci u suzbijanju neregularnosti javnih nabavki

  Direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović izjavio je danas da je procenat uspešno sprovedenih postupaka javnih nabavki 90 odsto, odnosno da je samo deset odsto tih postupaka obustavljeno ili poništeno zbog neregularnosti, dok je pre tri godine bilo 15 odsto neuspešnih postupaka.

 • Kruševac dobija elektranu na biomasu, Italijani ulažu 27 miliona evra

  Predstavnici italijanske kompanije “Building Energy” iz Milana i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović položili su kamen temeljac za izgradnju elektrane na biomasu.

 • Toplotna izolacija spoljnjeg zida

  Ako želite da smanjite troškove za grejanje koji čine i do 3/4 troškova za energente u vašim režijskim troškovima, postavite ili povećajte debljinu toplotne izolacije, ili zamenite prozore. To se pogotovo odnosi na porodične kuće bez fasade, ili one koje su građene bez toplotne izolacije.

 • Srbija i Češka žele da grade elektrane na Drini

  Srbija i Češka su zainteresovane za izgradnju hidroelektrana na Drini, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije. Kako se navodi u saopštenju, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je o tome i drugim pitanjima iz oblasti rudarstva i energetike sa delegacijom Ministarstva industrije i trgovine Češke koju je predvodio zamenik ministra Vladimir Bartl.

 • Mjanmar želi da im srpske kompanije grade elektrane

  Republika Mjanmar zainteresovana je da kompanije iz Srbije u toj zemlji u jugoistočnoj Aziji grade hidroelektane, termoelektrane i ostale energetske objekte, a reč je o poslovima koji se mere milionima dolara, izjavio je danas ministar rudarstava i energetike Aleksandar Antić.

Izdvajamo

side-left
side-right