Obnova KBC „Dragiša Mišović” počinje u avgustu, Tiršove u septembru

Izvor:  mgsi.gov.rs 13 april 2017

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za podršku rekonstrukciji i izgradnji kliničkih centara, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je danas, na redovnoj sednici tog tela, da će radovi na obnovi prve dve bolnice, KBC „Dragiša Mišović” i klinike u Tiršovoj, početi već krajem leta 2017.

Mihajlovićeva je precizirala da je presek aktivnosti od 13. marta do danas pokazao da bi radovi na obnovi Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović” mogli da počnu u avgustu, dok je planirani rok za završetak radova kraj 2017.

Radovi na obnovi Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, navodi potpredsednica Vlade, trebalo bi da počnu najkasnije u septembru, dok se njihov završetak očekuje u decembru.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, član Koordinacionog tela, poručio je predstavnicima klinika da je ova vlada spremna da ulaže u zdravstvo i da će sedam kliničko-bolničkih centara, kojima se ovo telo bavi, biti obnovljeno i rekonstruisano.

„Imamo sreće da će biti novca za najvažnije projekte”, rekao je Lončar.

Mihajlovićeva je rekla da će se tokom 2017. i 2018. raditi na rekonstrukciji svih sedam klinika. Ona je podsetila da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje vodi, obezbedilo 260 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za svih sedam ustanova i potpisalo ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP, što je preduslov za realizaciju tih projekata.

Početkom marta počeli su radovi na adaptaciji neurohirurške i mikrohirurške operacione sale u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, čime je započet projekat rekonstrukcije sedam kliničkih zdravstvenih centara.

Za radove na svih sedam klinika obezbeđeno je blizu 100 miliona evra, od čega 70 miliona iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right