Počeli radovi na putu od Kaća do Zrenjanina

Izvor:  dnevnik.rs 07 april 2017

Započela je sanacija deonice puta između Kaća i Zrenjanina, dužine 24 kilometra.

Radi se o najkraćoj i nafrekventnijoj saobraćajnici između Novog Sada i Zrenjanina na kojoj dnevno prolazi oko 8000 automobila i 500 autobusa i kamiona.

Investicija vredna 761 miliona dinara omogućiće bezbedan kolovoz do marta 2018.godine.

Početak radova kod Žabaljske raskrsnice obišli su potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministar privrede Goran Knežević i v.d. direktora “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak.

"Ovo je veliki projekat rehabilitacije svih puteva u Srbiji", rekla je Zorana Mihajlović i dodala da kad kaže svih, računa 1100 kilometara puteva i 400 miliona evra koliko Srbija troši za rehabilitaciju ovih puteva. Za nas je važno da se rok ispoštuje da izvođači rade svoj posao kvalitetno.

"Ono što je još važno da 400 hiljadi gravitira i koristi praktično ovaj put na neki način i blizu 8000 vozila i 500 autobusa i kamiona prolazi ovde dnevno", navela je.

Radovi na pomenutoj deonici se izvode u okviru projekta “Rehabilitacije saobraćaja i unapređenja bezbednosti saobraćaja”, koji se finansira iz kredita Svetske banke, Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i iz buyeta Republike Srbije. Vrednost ugovorenih radova na putu između Novog Sada i Zrenjanina, odnosno na deonici Kać - Zrenjanin iznosi 761 milion dinara, izvođač radova je Kompanija “Vojput” a.d. Subotica, a rok završetka radova je 22. mart 2018. godine.

Ministarka je najavila i novinu u održavanje puteva u Srbiji, jer kako je navela za razliku od prakse koja je važila u prethodnih 15 godina, od ove godine će biti raspisani tenderi, odnosno javni pozivi za održavanje puteva u cilju da dobijemo što kvalitetnije puteve.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right