Novi most u Bukovici

Izvor:  novosti.rs 04 april 2017

Posle poplave 2002. u gradu na Ibru žitelji Bukovice dočekali sanaciju.

Konačno je obnovljen most na Bukovičkoj reci, na imanju porodice Balabanović nedaleko od Kraljeva.

Kraljevo - Konačno je obnovljen most na Bukovičkoj reci, na imanju porodice Balabanović nedaleko od grada na Ibru, koji je bujica porušila još 2002. Ova vest je, istovremeno, obradovala i članove još 28 domaćinstava iz Bukovice, kojima će ubuduće biti olakšan pristup lokalnom putu i poljoprivrednim imanjima.

Tokom minulih 15 godina smo nebrojano puta pokušavali da sami popravimo most, ali sve što smo radili je bujica ponovo odnosila... Zato smo se snalazili kako je ko znao i mogao, a neretko smo do imanja morali da pešačimo i po dva kilometara. Sada automobilom možemo bukvalno do pred kuću - presrećna je Marija Balabanović.

Inače, za izgradnju ovog mosta preko Bukovičke reke je Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta izdvojilo 1,2 miliona dinara.

Ovo je možda mala, ali veoma značajna investicija za stanovnike ovog kraja. Svaki put kada je tokom minule decenije i po voda nadolazila, Bukovičani su bivali i bukvalno odsečeni od sveta - kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right