U Šumadiji proizvode vagone za Austriju

Izvor:  novosti.rs 31 mart 2017

Predsednik Vlade obećao da će im država dovesti gas i izgraditi odgovarajuće pristupne saobraćajnice.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Cerovcu kod Kragujevca kompaniju "Milanović inženjering", koja se bavi proizvodnjom aluminijumskih komponenti za industriju šinskih vozila, a koja izvozi više od 95 odsto proizvoda i usluga.

Premijer je obišao fabriku, zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, predsednikom PKS Markom Čadežom i gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, a direktor Bratislav Milanović upoznao ga je sa radom i rezultatima kompanije.

Hoćemo da pomognemo naše firme, jer su ovde ravnopravne i srpske i strane kompanije - rekao je Vučić i najavio da će država pomoći da se do "Milanović inženjeringa" dovede gas i izgrade odgovarajuće saobraćajnice.

Posebno je naglasio da je ponosan što ovo preduzeće proizvodi vagone za železnice koje jure 350 kilometara na čas.

Osnovne delatnosti "Milanović inženjering" su inženjering, konstrukcija i proizvodnja aluminijumskih komponenti i pomoćnih alata za industriju šinskih vozila, kao i dizajniranje tehnoloških rešenja i proizvodnja postrojenja u oblasti tretmana pijaćih i otpadnih voda.

Kompanija zapošljava 420 radnika, a više od 95 odsto proizvoda i usluga izvozi u zemlje EU, Rusiju, SAD i afričke zemlje.

Do kraja godine iz ove fabrike trebalo bi da izađe kompletna zavarena karoserija aluminijumskog putničkog vagona za austrijsku železnicu.


Sto odsto srpska

Kompanija "Milanović inženjering" započela je sa radom 2000. godine i stoprocentno je u srpskom vlasništvu. Prostire se na 25.000 kvadratnih metara, a plan kompanije je da se do 2021. godine proizvodni pogon proširi na 60.000 metara kvadratnih.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right