Grad Niš prodaje zemljište za gradnju akva-parka od 9.000 kvadrata

Izvor:  beta.rs 27 mart 2017

Veće grada Niša pokrenulo je danas proceduru za otudjenje 5,4 hektara zemljišta na lokaciji "Lozni kalem" koje će biti ponudjeno investitorima za izgradnju akva-parka površine najmanje 9.000 kvadrata i vrednosti od najmanje devet miliona evra.

Prema rečima načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milana Randjelovića u narednih 20 dana biće izradjen elaborat kojim će biti ustanovljena cena po kojoj će zemljište biti ponudjeno investitorima.

Randjelović je kazao da će elaborat pokazati da li će zemljište na "Loznom kalemu" moći da se ponudi na javnom nadmetanju po ceni nižoj od tržišne.

"Uredba Vlada Srbije omogućava da se zemljište da bez naknade ili po ceni nižoj od tržišne ukoliko se proceni da će petogodišnji prihodi od realizacije investicije biti veći od procenjene vrednosti zemljišta", istakao je Randjelović.

On je naglasio da bi procedura oko prodaje zemljišta i izbora investitora trebalo da bude završena tokom ovog leta.

"Investitor će imati obavezu da u roku od tri godine završi akva-park, stalno u njemu uposli 40 radnika, a da tokom letnjih meseci ima 120 zaposlenih", kazao je Randjelović.

On je istakao da interesovanje investitora za gradnju akva-parka postoji, a crnogorska firma "Akvatera solušns" jedan je od najozbiljnijih kandidata.

Randjelović je podsetio da je "Akvatera solušns" prošle godine potpisala Memorandum o razumevanju sa gradom o izgradnji akva-parka, ali taj dokument ne obavezuje grad Niš da joj poveri gradnju.

Prema Randjelovićevim rečima, akva-park gradiće investitor koji na javnom nadmetanju ponudi najbolje uslove.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right