Neco sistem pokreće proizvodnju fleksibilne ambalaže u prostoru fabrike Pobeda-FOMG u Titelu

Izvor:  ekapija.com 06 mart 2017

Bivša fabrika metalne galanterije Pobeda-FOMG prodata je, posle dve godine od kada je lokalna samouprava iz stečaja kupila kompletnu imovinu fabrike i sprečila da, kao mnoge druge, završi zapuštena i razrušena.

Zamenik predsednika opštine Titel, Marinko Trivunović za Dnevnik potvrđuje da je pronađen kupac za fabriku i kaže da se u nekoliko narednih meseci očekuju ozbiljna ulaganja kako u adaptaciju objekata, tako i u novu opremu i mašine.

- Biće to pogon za proizvodnju fleksibilne ambalaže. U praktično novoj fabrici će se proizvoditi ambalaža za pakovanje hrane, pakovanja industrijskog pića, kao i farmaceutske industrije – kaže Trivunović.

– Velika je satisfakcija ovoj lokalnoj samoupravi što je uspešno završen kompletan proces od kupovine, kojom je sačuvana imovina preduzeća, pa do pronalaženja strateškog partnera, te je konačan rezultat naše ideje i vizije otvaranje sada već nove fabrike i zapošljavanje stotinak novih radnika do polovine ove godine.

U Opštini su veoma zadovoljni što je firma Neco sistem prepoznala Titel kao mesto za svoju investiciju, a lokalna samouprava će učiniti sve da se novi investitor kroz poslovnu klimu oseća dobro u ovoj sredini.

- Još jedan investitor, firma Kelvins potato ovih dana užurbano privodi kraju završne radove i montažu opreme i u narednim nedeljama očekujemo početak proizvodnje. Sa ove dve fabrike i već otvorenom mlekarom u Mošorinu, u mnogome se menja situacija i slika titelske opštine.

Iz sredine koja je gotovo zamrla, mi krećemo u dinamičan razvoj. Ubrzano se radi projekat i opremanje industrijske zone u Titelu i sigurni smo da će tu nići nove fabrike, jer se pokazalo da naša vizija od 2016. godine daje rezultate - zaključio je Marinko Trivunović, zamenik predsednika opštine Titel.

Povezane vesti

 • Radnici iz Srbije lakše do radnih dozvola u Slovačkoj

  Slovački parlament je posle skandala sa prevarenim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije, usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, omogućava sezonskim radnicima da ne traže privremeni boravak i daje pravo radnicima ako izgube posao da ga sledeća dva meseca traže.

 • Preduzećima i preduzetnicima početnicima do 70 odsto bespovratnih sredstava

  Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić predstavio je danas u Novom Pazaru osam programa podrške preduzećima i preduzetnicima ističući da, na primer, početnici mogu da dobiju i do 70 odsto bespovratnih sredstava.

 • Grad Niš prodaje zemljište za gradnju akva-parka od 9.000 kvadrata

  Veće grada Niša pokrenulo je danas proceduru za otudjenje 5,4 hektara zemljišta na lokaciji "Lozni kalem" koje će biti ponudjeno investitorima za izgradnju akva-parka površine najmanje 9.000 kvadrata i vrednosti od najmanje devet miliona evra.

 • Italijani otvaraju petu fabriku u Jagodini

  Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma najavio je danas da će, za oko 45 dana, još jedna italijanska kompanija početi izgradnju fabrike za proizvodnju aluminijskih cevi u kojoj će biti zaposleno 400 radnika.

 • Plan da sve vojvođanske opštine otvore najmanje jednu fabriku

  Plan je da u naredne dve do tri godine sve opštine u Vojvodini imaju najmanje jednu fabriku s 50 i više zaposlenih – to će Vojvodinu održati na mestu najrazvijenijeg dela naše zemlje – izjavio je u Inđiji predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 • Nemački Kontinental otvorio novi pogon u Subotici

  Nemačka kompanija Kontinental (Continental) danas je u Subotici otvorila novi pogon u kojem će proizvoditi delove za automobile, a investicija je vredna 17 miliona evra.

Izdvajamo

side-left
side-right