Sunce pokrenulo neimare u Kosjeriću

Izvor:  glaszapadnesrbije.rs 01 mart 2017

Ispunjeno je obećanje nadležnih o tome da će sa prvim lepim vremenom na rekama Tmuša i Skrapež početi izgradnja mostova koje su 2014. godine odnele katastrofalne poplave.

Podsetimo na teriotriji Kosjerića tada je oštećeno i više stotina kilometara puetva, polavljeno na desetina kuća i imanja te pokrenuto stotinjak manjih i većih klizišta.

Za sanaciju štete utrošeno je oko 100 miliona dinara uglavnom dobijenih od Vlade Republike Srbije, vojske i donatora

Što se mostova tiče umesto drvenog prelaza preko Skrapeža koji je bio i ukras varoši sad će obale spajati veći gvozdeni pešački most.

Preduzeće "Pavlović", za njegov završetak ima rok od 45 dana koliko je i užičkim "Putevima" ostavljeno da okončaju posao na obalama Tmuše u Sečoj Reci.

Najavljujući početak nove građevinske sezone predsednik opštine Milijan Stojanić istakao je podatak da će izgradnja oba mosta koštati oko devet i po miliona dinara a sredstva je namenski obezbedila Vlada Srbije, posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim radovima. Kaže očekuje i izgradwu puta na relaciji Rosići-Divčibare te uređenje pola kilometara korita na reci Sečici koja redovno ugrožava naselje Seča Reka.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right