Austrijska kompanija Cumtobel otvara fabriku u Nišu

Izvor:  beta.rs 31 januar 2017

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija "Cumtobel", otvoriti fabriku u Nišu.

On je građane Niša o tome obavestio pismom koje je objavljeno na sajtu Vlade Srbije najavivši da će u tu fabriku austrijska kompanija investirati 30 miliona evra.

"Kao predsednik Vlade Srbije, danas sam posebno srećan, naročito zbog onoga što sam obećao prilikom sedmodnevnog boravka u Nišu, a to je da jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija 'Cumtobel', definitivno dolazi u Srbiju", naveo je Vučić.

On je naveo da je 27. januara to potvrdio Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput Rojtersa i Blumberga, objavili su ovu odluku na svojim servisima.

"Na dolasku ove kompanije radili smo dugo i predano i danas moram da budem radostan jer se ova kompanija, koju svi zovu još i 'Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete', odlučila da svoju novu veliku fabriku izgradi u Nišu i u ovaj izuzetno važan srpski centar investira 30 miliona evra", rekao je premijer Srbije.

Vučić je naveo i da je voleo da građani Niša razumeju koliko je teško dovesti jednog ovakvog partnera ne samo da investira i otvori proizvodnju, već da bude motor razvoja i prenosilac najsavremenijih tehnologija.

Prema njegovim rečima, ta kompanija će biti pokretač inovacija i ozbiljan partner univerzitetima.

On je napomenuo i da "Cumtobel" ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini, a da sada inženjeri i radnici iz Srbije postaju članovi te velike porodice.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right