Obnavlja se pruga Beograd - Sarajevo, trasa vrlo brzo

Izvor:  b92.net 24 januar 2017

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će se formirati zajednički tim za modernizaciju pruge Beograd - Sarajevo.

On je, nakon razgovora sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, rekao da će uskoro formirati tim za modernizaciju, naredni dogovori biće u BiH, a pozvaćemo i predstavnike EU i sve druge uključene u Berlinski proces.

Zvizdić je potvrdio važnost dogovora o modernizaciji pruge, te naveo da se nada da će konačna trasa biti utvrđena vrlo brzo i najavljujući da će nakon toga biti pozvani kreditori i svi drugi koji mogu da pomognu da se realizuije taj izuzetno značajan projekat za dve zemlje.

Vučić je naveo da je sa Zvizdićem razgovarao o mnogim važnim temama, međusobnoj podršci na evropskom putu, ali i sasvim konkretno o tome da se formira tim koji će se baviti održavanjem 11 mostova između Srbije i BIH.

Takođe, najavio je da će ići na sajam u Mostar, gde su ga pozvali i Zvizdić, ali i Dragan Čović, te da će tamo biti organizovan poseban sastanak namenskih indrustrija dve zemlje.

"To je dobra vest, municiju i oružje možemo drugima da prodajemo, naravno, nikome ne pada na pamet da to koristi ovde, ali da prodajemo drugima to može bude veliki i značajan posao", poručio je srpski premijer.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right