Otvoreni tenderi za Brankov most

Izvor:  beta.rs 10 novembar 2016

U Direkciji za gradjevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda otvoreni su tenderi za rekonstrukciju Brankovog mosta i reni bunara u Obrenovcu, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je danas saopštila Gradska uprava, Vesić je rekao da se na oba tendera prijavio samo po jedan konzorcijum.

"Na tenderu za rekonstrukciju Brankovog mosta sa izradom tehničke dokumentacije ponudu je dao samo jedan konzorcijum. Oni su ponudili da posao obave za nešto više od 175 miliona dinara, kao i za 260 kalendarskih dana od dana uvodjenja u posao", rekao je on.

Vesić je kazao da je za revitalizaciju reni bunara u Obrenovcu, čime će biti poboljšano snabdevanje vodom u ovoj gradskoj opštini, ponudu dao samo jedan konzorcijum sa cenom od 90 miliona dinara i rokom završetka posla od 200 kalendarskih dana.

Po oceni Vesića, činjenica da se na oba tendera prijavio po jedan konzorcijum govori o tome da su u pitanju tehnološki složeni poslovi, ali i da gradjevinske kompanije u Beogradu imaju mnogo posla i nemaju kapacitet za učešće na novim tenderima.

Povezane vesti

 • Most na Savi kod Ostužnice iduće godine

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović danas je sa delegacijom Evropske investicione banke (EIB) posetila gradilište mosta preko reke Save, kod Ostružnice, kod Beograda, i izjavila da očekuje da most bude završen iduće godine.

 • Od Preljine do Požege za pola milijarde dolara

  Projektovanje i izgradnja dela auto - puta od Preljine do Požege koštaće 523,5 miliona dolara, odnosno oko 450 miliona evra.

 • Tender za drugu fazu izgradnje podvožnjaka

  Završava se prva faza izgradnje podvožnjaka u Sremskoj Mitrovici, koji se očekuje da će biti pušten u funkciju u novembru. Raspisan je tender za drugu fazu, prema rečima gradonačelnika Vladimira Sanader.

 • Počela gradnja novog mosta preko Kolubare i Save

  Kineska kompanija "SSSS" počela je da gradi novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug skoro 1,6 kilometara, i već je postavljeno 50 šipova.

 • Pristupnica za most na Adi gotova do kraja juna

  "Dužina bulevara je oko 2,5 kilometara od čega se kilometar i po nalazi na zemlji, a oko kilometar su mostovske konstrukcije, što je bio veoma zahtevan poduhvat", rekao je Vesić.

 • Od danas obnova Ložioničkog mosta

  Iz Javnog preduzeća "Užice razvoj" saopšteno je da danas počinju radovi na periodičnom održavanju Ložioničkog mosta.

Izdvajamo

side-left
side-right