Turski investitori zainteresovani za Fruškogorski koridor

Izvor:  tanjug.rs 09 novembar 2016

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić razgovarali su danas sa predstavnicima kompanije "Nurol" iz Turske čiji predstavnici su izrazili zainteresovanost za učešće u izgradnji brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, takozvanog Fruškogorskog koridora.

Direktor i zamenik direktora kompanije "Nurol", jedne od vodećih u građevinskom sektoru u toj zemlji, Nuretin Akdeniz i Serdar Uluocak, istakli su da je ta kompanija zainteresovana da učestvuje u izgradnji koridora, u onom obliku za koji su zainteresovane obe strane, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kompanija je iskazala interesovanje za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije i mogućnost da učestvuje u finansiranju čitavog projekta.

Sekretari Galić i Grbić preneli su turskim investitorima da je projekt saobraćajnog koridora kroz Frušku goru uvršten u red prioritetnih projekata od nacionalnog značaja i upoznali predstavnike kompanije "Nurol" sa projektnom dokumentacijom.

Inače, turska kompanija "Nurol", jedna je od vodećih kompanija u toj zemlji u građevinskom sektoru.

"Nurol" postoji više od pet decenija i posluje u 18 zemalja na tri kontinenta.

Od mnogobrojnih projekata te kompanije, izdvaja se izgradnja puta od Istanbula do Izmira, u dužini od 400 kilometara sa visećim mostom, koji je po veličini drugi u Evropi, a četvrti u svetu.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right