U Srbiji se gradi oko 250 kilometara autoputa

Izvor:  rtv.rs 18 oktobar 2016

U Srbiji se trenutno gradi oko 250 kilometara autoputa i angažovano je preko 600 građevinskih kompanija koje su glavni izvođači ili podizvođači, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica.

"Od Niša prema bugarskoj granici gradi se 86 kilometara autoputa, koji će se u raznim fazama puštati u saobraćaj, od Leskovca prema makedonskoj granici gradi se 74 kilometra puta, a od Beograda prema Preljini 100 kilometara", rekao je Poledica na Ekonomskom samitu Srbije u Beogradu.

Prema njegovim rečima, kada se završe deonice na međunarodnim koridorima ostaje da se ubrzaju procedure na graničnim prelazima.

"U saradnji sa EU pokušavamo da nađemo modalitete da pojednostavimo sve formalnosti na graničnim prelazima kako bi na železničkim graničnim prelazima smanjili vreme zadržavanje vozova za duplo", rekao je on.

Istakao je i da će se raditi na izgradnji logističkih centara i najavio da će jedan takav biće izgrađen u Batajnici, na 80 hektara.

"Cilj nam je da pored izgradnje puteva, železničkih pruga, logističkih centara i mostova pokušamo da pomognemo privredi i građanima i smanjimo logističke troškove, vreme putovanja, skladištenja i čuvanja zaliha, kako bi naša privreda mogao da ima koristi od velikih investicija u transportnu infrastrukturu", rekao je Poledica.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right