Dozvola za gradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine

Izvor:  tanjug.rs 15 oktobar 2016

Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada izdala je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju lamela "B" i "C" urgentno-dijagnostičkog centra u Kliničkom centru Vojvodine.

U saopštenju Biroa za informisanje navodi se da će Pokrajinska vlada, nakon izdavanja građevinske dozvole, na zajedničkoj sednici sa Vladom Srbije, koja je planirana 22. oktobra, uputiti inicijativu Ministarstvu finansija da povuče treću tranšu kredita Evropske investicione banke vrednu 50 miliona evra.

"Ovom dozvolom zvanično je završena prva faza u pripremi izgradnje ovih objekata", navodi se u saopštenju i dodaje da će Pokrajinska vlada odmah krenuti s pripremom projektne dokumentacije, ali i s obezbeđivanjem sredstava za rekonstrukciju drugih objekata u zdravstvenom sistemu Vojvodine, a na osnovu utvrđenih prioriteta.

Inače, u okviru projekta rekonstrukcija kliničkih centara u Srbiji prethodno su obezbeđena sredstva za Klinički centar Niš i Klinički centar Srbije u Beogradu.

Povezane vesti

 • 40 lokalnih samouprava dobilo podršku od 139,9 miliona dinara za pripremu projekata

  Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da sa 139,9 miliona dinara, podrži 40 jedinica lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

 • Inženjeri četiri meseca čekaju dozvole

  Zbog svađe između dve struje u Inženjerskoj komori Srbije, trpe mladi stručnjaci, najviše građevinci.

 • Mineko otvara još dva rudnika na Balkanu

  Britanska kompanija Mineko (Mineco) saopštila je danas da je zadovoljna rezultatima postignutim u Srbiji i u regionu Zapadnog Balkana u 2016. godini i da su u završnoj fazi pripreme za otvaranje rudnika Bosil-Metal kod Bosilegrada i rudnika Olovo u BiH.

 • Veća saradnja italijanskih i srpskih kompanija u građevinarstvu

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da postoji potencijal za veću saradnju srpskih i italijanskih preduzeća u oblasti građevinarstva i tranzita.

 • U Srbiji se gradi oko 250 kilometara autoputa

  U Srbiji se trenutno gradi oko 250 kilometara autoputa i angažovano je preko 600 građevinskih kompanija koje su glavni izvođači ili podizvođači, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica.

 • Promenjena firma koja će graditi fontanu na Slaviji

  Nadzorni odbor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je na sednici održanoj 29. jula ove godine izgradnju nove fontane na Slaviji, sa pratećim poslovima, dodelio firmi "BMD BAU".

Izdvajamo

side-left
side-right