Mihajlović: Rešen problem isporuke uglja iz Kolubare

Izvor:  tanjug.rs 19 septembar 2016

Isporuka uglja iz Termoelekrane "Kolubara" tokom radova na rekonstrukciji pruge Beograd - Bar odvijaće se bez problema, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

U naredna dva meseca radovi na rekonstrukciji deonice Resnik-Vreoci odvijaće se uz povremene obustave radova, kako se transport tereta iz stanice Vreoci ka prioritetnim kupcima u Beogradu i Vojvodini ne bi odvijao trasom koja je duža za gotovo 350 kilometara, što bi značajno povećalo troškove transporta.

To je dogovoreno na sastanku ministarke Mihajlović sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem i v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije" Miloradom Grčićem, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Takvo rešenje omogući će da se poštuje dinamika radova na rekonstrukciji barske pruge, koja je počela u julu na deonici Resnik-Valjevo, bez narušavanja procesa snabdevanja toplana i drugih kupaca ugljem iz Termoelektrane "Kolubara" uoči početka grejne sezone.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije RZ ZD, koja izvodi radove na barskoj pruzi, "Srbija karga" i "Infrastrukture železnice Srbije".

Bilo je reči i o radovima na izgradnji mosta Ljubovija-Bratunac, gde je dogovoreno da EPS, posredstvom resornog ministarstva, unapred obaveštava Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o ispuštanjima vode na Hidroelektrani "Bajina Bašta", kako bi se sprečilo urušavanje nasipa na gradilištu do završetka mostovske konstrukcije tokom novembra.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right