Ćuprija: Pruga prešla most

Izvor:  Tanjug.rs 11 jul 2015

Graditelji dvokolosečne pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin, italijanska kompanija "Italiana construzioni CAF", postavila je šine na železničkom mostu preko Velike Morave i privodi kraju radove na ovoj deonici dugoj 10,5 kilometara, projektovanoj za brzine do 167 kilomtara na sat.

"Ovih dana će biti definisan datum završetka radova na ovoj deonici", izjavio je Tanjugu inženjer zadužen za stručni nadzor pruge Nikola Stefanović.

Italijanska kompanije je do mosta i sa jedne i sa druge strane, pre nekoliko meseci bila položila kolosek, a "Simens" postavio kontaktnu mrežu, ali nisu mogli preko mosta, jer nije bio završen.

"Italiana construzioni CAF" je na koloseku sada završila oko 97 odsto radova, a toliko, otprilike, i "Simens", završeno je novo stajalište u Gilju... i očekuje se da ova deonica pruge bude završena i predata investitoru narednog meseca.

O tome će odlučivati i Ministarstvo saobraćaja i građevine, napomenuo je Stevanović.

Most je čelični, težak 2.400 tona, dug je 322,5 metara, raspona 52,5 metara i drži ga ukupno šest stubova od kojih su dva rečna.

Radnici "Goše" i "Mostogradnje" mesecima su radili u tri smene, noću, vikendom i praznicima, kako bi most završili u dogovorenom roku.

Izgradnju mosta je, 1.marta 2011. godine počeo austrijsko-slovenački konzorcijum "Alpina-Meteorit" pa prekinuo zbog stečaja.

Izgradnju ovog mosta i ove deonice pruge finansira se kretitom Evropska investiciona banka, a investitor je Železnica Srbije.

Most je izgrađen u okviru celokupne rekonstrukcije i modernizacije deonice pruge Gilje - Ćuprija - Paraćin, koju, prema ugovoru od 2. jula 2012 godine, od 1.marta 2013. gradi "Italiana costruzioni CAF", a kontaktnu električnu mrežu i signalne uređaje kompanija "Simens".

Stefanović je napomenuo da se neki poslovi na pruzi, na primer zavarivanja, rade i noću, zbog visokih temperatura danju.

Povezane vesti

Izdvajamo

side-left
side-right