Zašto izabrati baš Aluminijumsku stolariju?

Izvor:  Gradimo.rs 14 jun 2015

Aluminijumska stolarija svojim osobinama zadovoljava visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje. Aluminijumski profili svojom čvrstoćom osiguravaju statičku stabilnost ugrađenih elemenata, izuzetno su lagani i samim tim je osiguran i dug vek ugrađenog elementa.

Veoma je važno i to što se ovim profilima takođe postiže i ušteda toplotne energije a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje. Veliki izbor boja ne sputava ostvarivanje arhitektonskih zamisli tako da arhitekte rado posežu za ovim materijalom.

Jedna od glavnih prednosti aluminijumske stolarije u odnosu na drvo i pvc je ta što pokazuje veliku otpornost na atmosferske uticaje i generalno veću izdržljivost, odnosno vek trajanja.

Pruža dobru termičku i zvučnu izolaciju – posebno kada se koristi ona sa termo prekidom i pravilno kombinuje sa odgovarajućim staklom. Pored dugotrajnosti i pouzdanosti Aluminijumska stolarija ima veliki plus i na estetski izgled svojih profila, veći izbor boja koji omogućava ispunjenje različitih želja.

Lakša je od PVC-a pa se moze koristiti za izradu većih elemenata za poslovne prostore i sl. Pogodna je za korišćenje u oblastima sa visokim temperaturama i intenzivnom sunčevom svetlošću. Jednostavna je za održavanje, dovoljno je povremeno je prebrisati mokrom krpom.

Ekološki je opravdana jer se radi o materijalu prirodnog porekla, koji je moguće reciklirati u potpunosti i koji ne utiče negativno na okolinu i zdravlje ljudi.

Povezane vesti

  • Stolari iz Čačka udruženo na Sajmu građevinarstva

    Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu građevinarstva, koji se po 43. put održava u Beogradu, učestvuje i porodična firma iz Čačka "Stolarija Bogdanović", koja se bavi prozvodnjom vrata i prozora, već nekoliko godina, po rečima pr menadžerke, Mile Bogdanović Punišić, izlaže svoje proizvode na sajmovima kako u zemlji, tako i u inostranstvu i širi svoju delatnost i van granica Srbije.

  • U Šumadiji proizvode vagone za Austriju

    Predsednik Vlade obećao da će im država dovesti gas i izgraditi odgovarajuće pristupne saobraćajnice.

  • Stolarski radovi - odabir drveta za početnike

    Da li pravite fino izrađen sto ili kućicu za ptice, drveni projekti garantuju lepo provedeno vreme. Međutim, pre nego što počnete da sečete hrast u dvorištu, možda ćete želeti da pogledate ovaj vodič za početnike i shvatiti koja vrsta drveta će biti najbolja za vaš projekat.

Side 01

Izdvajamo

side-left
side-right