Kina planira izgradnju "iluzionih" mostova

Izvor:  gradimo.rs 16 decembar 2016

Najnoviji dizajn francuskog arhitekte Martina Duplantiera nije za one sa slabim srcem.

Nalazi se pored čuvenog Vulingjuan regiona (južni deo zemlje). Projekat koji košta oko 5 miliona $ sastoji se od mostova koji će se pojavljivati u vazduhu. Prizor ne može biti više živopisan zbog čega je naveden kao deo UNESCO-ve svetske baštine 1992. godine.

Duplantier dizajn će koristiti materijale kao što su ogledala nerđajućeg čelika i crnog kamena, koji postaju reflektivni kada ima padavina. To će omogućiti optičke iluzije tako što će se odražavati sve što je ispod i iznad mosta a kasnije sve to nestaje. Jedan od mostova ima odeljak koji je namenjen samo za najhrabrije posetioce, jer će oni moći da legnu na jaku mrežu sve dok gledaju pravo u ​​duboku prazninu ispod. Još jedan deo projekta će se sastojati od crnog kamenja, koje će na svakih sedam minuta biti pokriveno tankom izmaglicom kroz veštački proizveden oblak (napravljen od mlaza vode postavljenog na mostu). Kada se magla slegne na mostu, kamen će odražavati sve što je iznad toga.

Projekat dolazi u trenutku kada Kina gradi neke od najvećih i najviših dostignuća arhitekture od kojih zastaje dah, kao što je Zhangjiajie Grand Canyon stakleni most, koji je zatvoren samo 13 dana nakon što je otvoren za javnost. Nije bilo najava kada će početi novi radovi na mostu.

 

Povezane vesti

Side 01

Izdvajamo

side-left
side-right